Doorgaan naar hoofdcontent

Onthoofd in het Bennekomse tunneltje

In een stuk van het Bennekomse bos waar ik regelmatig een ommetje maakte met mijn ouders, trof een jogger op 9 september 1994 het naakte lijk aan van een jonge vrouw. 

Zij lag in het tunneltje onder de A12. Haar hoofd en handen ontbraken. 
De politie tastte in het duister over de identiteit van het slachtoffer, totdat zich een vrouw uit Noordwijk meldde die in de Panorama een artikel over de moordzaak had gelezen. Zij maakte zich zorgen om haar vriendin, van wie zij al enige tijd niets meer had vernomen.

Het ging om de 28-jarige Kathy T. De Zuid-Afrikaanse Kathy woonde al vier jaar in Nederland, waar zij als inpakster in de bollenteelt werkte.
Kathy ging graag op reis. Op 8 september liftte zij vanuit Salzburg terug naar Nederland. Het spoor liep dood bij de oprit van de A73 in Horst, waar een getuige haar aan de weg had zien staan.

Het onthoofde lichaam bleek inderdaad dat van Kathy te zijn. Vier jaar later kon een 30-jarige Duitser worden aangehouden, dakdekker Frank G. Hij had aan zijn moeder bekend dat hij een moord had gepleegd. Zij had het ongelovig aan een vriendin verteld, die meteen naar de politie was gestapt.

G. beweerde dat hij Kathy een lift had gegeven. Zij hadden seks gehad, waarna zij een pistool had gegrepen en geld had geƫist voor de bewezen diensten. Hij had het pistool afgepakt en haar door het hoofd geschoten.

Het hoofd en de handen van Kathy zijn nooit gevonden. Frank G. zegt dat hij ze in Duisburg van een brug heeft gegooid.

Cavia

Na Kathy pleegde hij nog twee moorden, mogelijk zelfs drie: in 1996 vermoordde hij een prostituee die hij opgepikt had bij het station van Essen. In 1998 nog een. Ook hun lichamen takelde hij toe. Een aangetrouwde tante verdween spoorloos.

G. was een ogenschijnlijk brave huisvader. In zijn naaste omgeving was niemand ooit wat geks opgevallen. Terwijl hij al op zeer jonge leeftijd zijn cavia vermoordde, gevolgd door grotere dieren als schapen, paarden en koeien. De nog warme, opengesneden lijken wonden hem op. Hoe is het mogelijk dat hij zo lang ongemerkt zijn gang kon gaan?

Hij vroeg zelf om levenslange opsluiting: 'ik ben niet te behandelen'.

Reacties

Populaire posts van deze blog